Select language

Greek Bulgarian Dutch English French Georgian German Hungarian Italian Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Ukrainian

Κατάλογος Καταλυμάτων

Πευκί...      
Pefki Studios  Μaria Louiza Ηλιοβασίλεμα Irene Studios
Niki's studios Posidonio Studios Μελτέμια Studios Artemis Rooms
Viki Studios Anna's Studios Villa Anastasia Asimina Rooms
Dimoulakis Apart Davis Studios Κωσταντίνος Studios Παναγιώτου apart
Maria Studios Κουνενής Apart Τασία Στεφανή Apart Μαρκαντώνης Γιάννης
Ζάχος Apart Studio Αναγνώστου Makris Studios island 
Maritsa Apart  Akrotiri Studios Antonia Studios  Hotel Altamar 
Villa Christos  Hotel Galini new01 Cavo Doro Apart
Βασιλικά...     Παπάδες...
Το Μελτέμι Roza Studios Thalassinos Studios  Papades Village - Δασικό Χωριό
Chrisalore Apart Acropol Hotel Χριστινίνα Studios  
Motel Canadiana      
Γιάλτρα...      Ν.Πύργος...
Studios Efi Sianou Studios Vassilis Studios
Αγγελική Studios Studios Mina Studios Eirini 
Λ.Αιδηψού...      
Lito Hotel Palazzo Studios Θάλασσα Hotel

 Άλκυστις Studios

Hotel Artemision Poseidon Studios Ειρήνη Spa Hotel  Iris Hotel 
Hotel Diana  Ξενοδοχίο Ειρήνη  Ξενοδοχείο Ερμής  Sagini Studios 
Hotel Istiaia  Hotel Efstratios  Ζαγκανά Studios  Αντώνης Studios 
Hotel Χαρά new01
Άγιος Νικόλαος...
Κανατάδικα...
Μακρής Studios new01 Aenaon Studios new01
Λίμνη...   Καστρί... Αγιόκαμπο...
Hotel Αμάλθεια  Porto Xronia Studios Liana  Studios Adonis
Kastri Houses   Bay Marmaron
Ροβιές...

 
Hotel Rovies 
PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 13 March 2006 01:57
There are no translations available.

Nέος Πύργος - Neos Pirgos

Μετά την επανάσταση του 1917 ένας βασικός συντελεστής της αναμόρφωσης, ο Σωκράτη Κουγιουμτζόγλου οδήγησε με δική του πρωτοβουλία τους πρόσφυγες από τον Πύργο της Κωνσταντινούπολης στο σημερινό Ν.Πύργο μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Το σπίτι του σώζετε μέχρι και σήμερα πάνω από το σημερινό λιμάνι του Πύργου, στον ψηλό βράχο. Ο Νέος Πύργος είχε μια εξαιρετική πορεία εξέλιξης όλα αυτά τα χρόνια με την πρωτιά ανάμεσα στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας.
Τον συναντάμε  7 χλμ. μακριά  από την Ιστιαία, κατά μήκος μιας πολύ όμορφης αμμουδερής παραλίας. Σήμερα είναι σχεδόν ενωμένος με την πόλη των Ωρεών, ενώ σημαντική μείωση της κίνησης επέφερε η κατασκευή του νέου εθνικού δρόμου Ιστιαίας - Αιδηψού με αποτέλεσμα την αναβάθμιση  των συνθηκών διαβίωσης των τουριστών, που διαλέγουν τον Πύργο και τους Ωρεούς  για τις θερινές διακοπές τους.


Λίγο έξω από τον  Ν. Πύργου βρίσκεται μια πανέμορφη φυσική πλαζ που ονομάζεται Νησιώτισσα. Σε απόσταση λίγων  μέτρων από την ακρογιαλιά βρίσκεται ένα μικρό νησάκι (βραχονησίδα)  με κάποια ερείπια στη κορυφή της. Πρόκειται για ερείπια που  μιας εκκλησίας που φτιάχτηκε την περίοδο   της φραγκοκρατίας αλλά και για τα ερείπια ενός πύργου που φτιάχτηκε την περίοδο της οθωμανοκρατίας.
Μάλιστα  έχει βρεθεί και ένας τάφος της μεσσαιωνικής περιόδου που φαίνεται να έχει σχέση με ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός, σύμφωνα με κάποιο κείμενο του βυζαντινού Μεγάλου Εκκλησιάρχου Σιλβέστρου, που κατέφτασε στους Ωρεούς μετά τι σύνοδο Φερράρας Φλωρεντίας όπου είχε λάβει μέρος το ( 1438- 1439).
Η ιστορία αναφέρει ότι όταν η Κωνσταντινούπολη απειλήθηκε τόσο σοβαρά ώστε να αμφισβητείται η ίδια η ύπαρξη της από τους Οθωμανούς, οι άνθρωποι του Βυζαντίου έψαχναν για συμμάχους. Αυτή η κατάσταση έφερε τον αυτοκράτορα Ιωάννη Παλαιολόγο στα πρόθυρα να <<εξαγοράσει τη βοήθεια >> με την συνένωση δύο εκκλησιών. Για αυτόν το λόγο λοιπόν  έγινε και σύνοδος στην Φεράρρα και την Φλωρεντία.

Όταν όμως επέστρεφαν από  την αποτυχημένη σύνοδο, η αποστολή  που αποτελούταν από  τον Πατριάρχη Ιωσήφ τον Β’ και τον Αυτοκράτορα μαζί με άλλους  30 επισκόπους, μητροπολίτες και  συνοδοί τους, σταμάτησε στο λιμάνι των Ωρεών.Κατά ην διάρκεια της συνόδου όμως πέθανε ο πρωτέδικος (δικαστικό αξίωμα) Διάκονος Γεώργιος μετά από σοβαρή μια ασθένεια και θάφτηκε στον λατινικό ναό του Αγίου Γεωργίου που βρισκόταν στη νησίδα  που προαναφέραμε.Στον σημερινό Ν. Πύργο σήμερα  θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, καθώς και πολλές ενοικιαζόμενες γκαρσονιέρες σε προσιτές τιμές για τις δυνατότητες του Έλληνα .Θα βρείτε επίσης πολλές ψαροταβέρνες, ψησταριές, ουζερί και  πιτσαρίες ,ακόμα  και κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική. Εμείς πάντως προτείνουμε το λιμάνι του χωριού, όπου βγαίνουν  τα ψαράδικα με τη ψαριά τους  τη νύχτα και μπορείτε να απολαύσετε το φρέσκο ψάρι  στα ταβερνάκια ή να το αγοράσετε από τον ψαρά.

Last Updated on Monday, 07 June 2010 16:28
 

Αναζήτηση

Ειδική Προβολή

Joomla Random Flash Module by DART Creations

Μας επισκέφτηκαν

Σήμερα296
Χθες603
Αυτή την εβδομάδα2569
Αυτό το μήνα4364
Σύνολο691698
On line μέλη 0
On line επισκέπτες 239
Εγγεγραμμένοι χρήστες 237

Δείτε μας στο facebook

pefki Πευκί Εύβοια Evoia Evia apartments hotel rooms studios l. Edipsos spa Αιδηψού Limni λίμνη Rovies Ροβιές Βασιλικά vasilika ενοικιαζόμενα δωμάτια diakopes διακοπές στη Εύβοια holiday shop prosfores diakopon προσφορές διακοπών πακέτα Πύργος pirgos Ωρεοί Oreoi βόρεια Εύβοια euboia pefki Πευκί Εύβοια Evoia Evia apartments hotel rooms studios l. Edipsos spa Αιδηψός Limni λίμνη Rovies Ροβιές Βασιλικά vasilika ενοικιαζόμενα δωμάτια diakopes διακοπές στη Εύβοια holiday shop Πύργος pirgos Ωρεοί Oreoi βόρεια Εύβοια euboia prosfores diakopon προσφορές διακοπών πακέτα