Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 
Πρόκειται για ένα μικρό σύλλογο 52 ατόμων που έχουν δημιουργήσει ένα υπέροχο Λαογραφικό Μουσείο στην πόλη της Ιστιαίας. Η επιθυμία των μελών του συλλόγου είναι να βρεθεί ένα Νεοκλασικό κτήριο που θα στεγάσει όλα τα εκθέματα τα οποία φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή σε ένα κατάστημα στον Κάτω Πλάτανο Ιστιαίας.

Στο Λαογραφικό Μουσείο θα βρείτε, πέρα από τα αντικείμενα της καθημερινότητας, φορεσιές γυναικείες και ανδρικές από την Ιστιαία (ή Ξηροχώρι όπως ελέγετο) που ήταν αστικού τύπου, εθνικές ενδυμασίες από τα γύρω χωριά, εσώρουχα εποχής, αντικείμενα αστικής χρήσης, φάρμακα και ιατρικά εργαλεία άλλων εποχών, έγγραφα και δικαστικές αποφάσεις, την οικονομική αλληλογραφία του Ιωάννη Οικονόμου, παραχωρητήρια του Ελ. Βενιζέλου στους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, άφθονο φωτογραφικό υλικό, χειροτεχνήματα κρατουμένων στην διάρκεια της δικτατορίας και πολλά άλλα, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο.

Όπτικο Υλικό από Λαογραφικό Μουσείο Ιστιαίας:

3D Panorama
Εσωτερικά το Λαογραφικό Μουσείο Ιστιαίας
Video
από το Λαογραφικό Μουσείο Ιστιαίας
Λαογραφικό Μουσείο Ιστιαίας - Γρήγορος Οδηγός
Αυτό το αξιοθέατο είναι εύκολα προσβάσιμο από..

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:



Προσθήκη νέου σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτηθούν εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας. Εφόσον στείλετε κάποιο σχόλιο που αφορά κατάλυμα, το Voriaevia αποκτά αυτόματα το δικαίωμα να ελέγξει με κάθε τρόπο και να βεβαιωθεί ότι υπήρξατε πελάτης στο κατάλυμα το οποίο σχολιάζετε.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση