Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 
Μια θαλασσινή βόλτα από το Καστρί στα Βασιλικά με φόντο το Αιγαίο. Η παραλία από το Καστρί μέχρι και τα Βασιλικά είναι μια αληθινή πρόκληση για τον Έλληνα κατασκηνωτή ελεύθερο ή οργανωμένο. Οργανωμένα κάμπινγκ υπάρχουν στο Πευκί, στα Βασιλικά και στα Ελληνικά. Όλη η παραλία όμως, και ειδικά το μη αξιοποιημένο κομμάτι της, είναι κατάλληλη να δεχτεί τους πρόσκαιρους κατοίκους της και να τους φιλοξενήσει κάτω από τη σκιά των πολλών πεύκων που την περιβάλουν.

Το Ποντικονήσι, μια μικρή πευκόφυτη βραχονησίδα, καθώς και τα Μυρμηγκονήσια (μια ομάδα βράχων στ΄ ανοιχτά) είναι έτοιμα να εξερευνηθούν από τους καλοκαιριάτικους Κολόμβους.
Στη παράκτια αυτή περιοχή της Βόρειας Εύβοιας όπως προαναφέραμε υπάρχουν κάποιες καταπληκτικές μικρές αμμουδιές, ονειρεμένα καταφύγια στο βραχώδες τοπίο. Η πρόσβαση σ΄αυτές είναι μια πρόκληση για τον επισκέπτη, που θέλει να βρει ένα μοναχικό κατά το δυνατό μέρος να κατασκηνώσει. Ευτυχείς οι διαθέτοντες σκάφη μικρά ή μεγάλα. Όλη η θάλασσα από το Ποντικονήσι μέχρι τα Μυρμηγκονήσια τόσο στα βαθιά της σημεία όσο και στα παράκτια, επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις στους ερασιτέχνες ψαράδες όλων των ειδών. Καθετή, παραγάδια, δίχτυα, τσαπαρί, καλαμαριέρες, αθερινόδυχτα και ψαροντούφεκα, σίγουρα δεν θα μείνουν ανέγγιχτα στους εκδρομικούς σάκους.

Ανοιχτά του Ποντικονησιού προς την Σκιάθο βρίσκεται ένα πολύ περιορισμένο ρηχό σημείο (σχεδόν ύφαλος) που το βάθος από τα 90 μέτρα φθάνει μέχρι και τα 7. Οι λάτρεις της καθετής και του παραγαδιού ξέρουν καλά τι σημαίνει αυτό. Αν ο καιρός και το σκάφος σας το επιτρέπουν δεν θα αντισταθείτε στο πειρασμό για την ανακάλυψη του. Αν και μην ανησυχείτε, όλο και κάποιος αφελής ερασιτέχνης θα βρεθεί που θα βάλει τη σημαδούρα του για να βρίσκει πιο εύκολα το ψαρότοπο του, προσφέροντάς σας έτσι το ψάρι στο πιάτο.
Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από λήψεις πριν τις 03/08/2021.
Εμείς αρνούμαστε να ανανεώσουμε το υλικό και περιμένουμε ο τόπος μας να ξαναγίνει πράσινος.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Η ομάδα διαχείρισης του Voria Evia.

Χαρακτηριστικά & πληροφορίες για την διαδρομή

Χάρτης Διαδρομής...

Πληροφορίες & Προτάσεις: Διαδρομή Kαστρί - Βασιλικά

  • Αφετηρία: Παραλία Καστρί - Παλαιόκαστρο.
  • Επισκεφτείτε το χωριό Καστρί.
  • Δείτε το Πύργο του Δροσίνη στο χωριό Γούβες.
  • Κάντε μια στάση για καφέ στην παραλία Κουτσούμπρι στο Αγριοβότανο.
  • Ένα μπάνιο στην παραλία Άγιος Νικόλαος στα Ελληνικά αποτελεί μια αρίστη επιλογή.
  • Στην παραλία Άγιος Νικόλαος θα βρείτε εστιατόρια και ταβερνάκια για φαγητό.
  • Επόμενη στάση παραλία Ψαροπούλι στα Βασιλικά για καφέ και μπάνιο.
  • Τερματισμός: Δείτε το χωριό Βασιλικά.

Σχεδόν κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού στη θαλάσσια αυτή περιοχή έρχονται τα καλαμάρια. Το ψάρεμα τους είναι ευχάριστο, συναρπαστικό και ταυτόχρονα πολύ αποδοτικό. Επειδή δε είναι κατ’ εξοχή νυχτερινό συνοδεύεται απ΄όλες τις συγκινήσεις και τη μαγεία που προσφέρει η θάλασσα τις ώρες αυτές. Επίσης για τους πολύ φανατικούς αλλά και εύπορους ερασιτέχνες ψαράδες τα ανοιχτά (προς τη Σκιάθο) νερά είναι ιδανικά για το ψάρεμα του Ξιφία.
Όλοι, όμως, ψαράδες και μη, μπορούν να απολαύσουν όλες τις εκπλήξεις που τους επιφυλάσσουν οι υπέροχες αυτές ακτές. Αν είστε τυχεροί δεν είναι απίθανη μια συνάντηση σας με κάποια φώκια Μονάχους-Μονάχους που κατοικεί συνήθως στα γειτονικά νησιά (Σκιάθο, Σκόπελος και Αλόννησο).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:Προσθήκη νέου σχολίου

Τα σχόλια σας θα αναρτηθούν εφόσον τηρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας. Εφόσον στείλετε κάποιο σχόλιο που αφορά κατάλυμα, το Voriaevia αποκτά αυτόματα το δικαίωμα να ελέγξει με κάθε τρόπο και να βεβαιωθεί ότι υπήρξατε πελάτης στο κατάλυμα το οποίο σχολιάζετε.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση