Βρείτε τα καλυτέρα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια & studios και ξεκινήστε τις διακοπές σας στη Εύβοια και την Βόρεια Εύβοια. Αναζητήστε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια ή καταλύματα με πακέτα προσφοράς , σε πολύ καλές τιμές, στους σημαντικότερους προορισμούς, Πευκί, Αιδηψός, Ωρεοί, Νέος Πύργος, Βασιλικά, Γιάλτρα, Ήλια, Ροβιές και Λίμνη. Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα, τα μοναστήρια και τις παραλίες της Ευβοίας.

Το Πευκί αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς στη βόρεια Εύβοια με έντονη τουριστική κίνηση το καλοκαίρι. Η παράλια του χωρίου έχει μήκος πάνω από 4 χιλιόμετρα με ποικιλία στην μορφολογία της (από ψιλή άμμος μέχρι και χοντρή πέτρα) με όλες τις ενδιάμεσες διαβαθμίσεις. Σημαντικό είναι ότι η θάλασσα είναι πάντα καθαρή και προσφέρεται για μπάνιο χωρίς κανένα ενδοιασμό. Στην πλαζ μπορείτε να παίξετε ρακέτες χωρίς να ενοχλήσετε κανέναν η και βόλεϊ , σε μερικά μάλιστα σημεία υπάρχουν έτοιμα διαθέσιμα φιλέ .Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες όπου μπορούν να σας σερβίρουν τα καταστήματα το καφέ σας η ότι άλλο επιθυμείτε ενώ εσείς απολαμβάνετε το μπάνιο σας. Στο Πευκί σήμερα λειτουργούν αρκετά καταστήματα στην παραλία , Ταβέρνες, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία , Καφετέριες ,club, έτοιμα να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία σας. Πληθώρα από Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, Γκαρσονιέρες, Studios και ξενοδοχεία θα βρείτε στο Πευκί προσφέροντας ποιοτικές διακοπές και σε καλές τιμές. Με ικανότητα φιλοξενίας περίπου 30.000 ατόμων σε περίοδο αιχμής το καθιστά έναν πανελλαδικά γνωστό καλοκαιρινό προορισμό για τις διακοπές σας.
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στο Πευκί :

fffffffffffffff
Τα λουτρά της Αιδηψού αποτελούν τον σημαντικότερο ίσως προορισμό της βόρειας Ευβοίας. Η λουτρόπολη της Αιδηψού από τα αρχαία χρόνια ήταν γνωστή σ΄όλο τον κόσμο για τις ιαματικές πηγές και το θεραπευτικό νερό που αναβλύζει από τα σπλάχνα της γης. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο όπου οι επισκέπτες καταφθάνουν από όλα τα μέρη της Ελλάδος για να απολαύσουν τα ιαματικά τους μπάνια. Στην σημερινή Αιδηψό λειτουργούν δεκάδες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες , προσφέροντας υψηλού επίπεδου διακοπές ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να απολαύσετε προγράμματα αισθητικής στα υπερσύγχρονα Spa που διαθέτουν τα ξενοδοχεία. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιοχή σε αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και μεγάλη άνθιση παρουσιάζει ο θρησκευτικός τουρισμός λόγο των μοναστηριών που υπάρχουν στη γύρο περιοχή.
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στην Αιδηψό :

Το Ψαροπούλι Βασιλικών είναι μια διαρκής ανερχόμενη δύναμη στο τουρισμό της Βόρειας Εύβοιας. Αναδείχτηκε το φυσικό κάλος της περιοχής από το γνωστό παιχνίδι του Mega ¨ Η Φάρμα ¨ και από τότε αποτελεί σταθμό στο τουρισμό της Εύβοιας. Μικρές ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και πληθώρα από ενοικιαζόμενα δωμάτια και Studios σας περιμένουν να σας φιλοξενήσουν. Στην οργανωμένη παραλία μπορείτε να κάνετε μπάνιο. Απολαύστε το φαγητό σας στα ταβερνάκια του χωριού και θα φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μια σειρά από μεμονωμένες παραλίες βρίσκονται δίπλα στο Ψαροπούλι περιμένοντας σας να τις δείτε. Εμείς θα σας δείξουμε μερικές.
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στο Ψαροπούλι - Βασιλικά :

Τα Γιάλτρα και η παραλία τους ¨Μπάνια Γιάλτρων¨ είναι το μοναδικό χωριό και ο μοναδικός προορισμός μετά τα Λουτρά της Αιδηψού που μπορεί να συναντήσει κανείς Ιαματικά μπάνια. Στα Μπάνια Γιάλτρων λοιπόν θα συναντήσετε μικρά καταλύματα, κυρίως ενοικιαζόμενα δωμάτια, σε φιλικό οικογενειακό κλίμα για να κάνετε τις διακοπές σας. Οι ταβέρνες του χωριού θα σας εγγυηθούν φρεσκότατο ψάρι από τα νερά του Βορείου Ευβοϊκού αλλά και ντόπια κρέατα για τους κρεατοφάγους. Παραλίες; Δεκάδες δεξιά και αριστερά από το χωριό. Ξεκινήστε την εξερεύνηση και δεν θα απογοητευτείτε. Εμείς θα σας προτείνουμε τις πιο γνώστες.
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στα Γιάλτρα (Μπάνια) :

Ο Νέος Πύργος τα τελευταία χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής αλυσίδας για τη Βόρεια Εύβοια. Διαθέτει αρκετά καταλύματα και ξενοδοχεία που μπορούν να φιλοξενήσουν χιλιάδες τουρίστες κατά τη θερινή σεζόν.
Ο Νέος Πύργος  διαθέτει μια πολύ μεγάλη παραλία, οργανωμένη και πεντακάθαρη ώστε να μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας. Λίγο έξω από το Νέο Πύργο βρίσκεται η γνωστή παραλία Νησιώτισσα η οποία λόγω της ομορφιάς της αλλά και της ωραίας αμμουδιάς που διαθέτει προσελκύει πολύ κόσμο.
Σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακρογιαλιά βρίσκεται ένα μικρό νησάκι (βραχονησίδα) με κάποια ερείπια στη κορυφή της.
Πρόκειται για ερείπια που  μιας εκκλησίας που φτιάχτηκε την περίοδο της Φραγκοκρατίας αλλά και για τα ερείπια ενός πύργου που φτιάχτηκε την περίοδο της Οθωμανοκρατίας.
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στο Νέο Πύργο :

Το χωριό Ήλια είναι ένα μικρό ψαροχώρι και βρίσκεται δίπλα στα Λουτρά Αιδηψού.
Χρόνια τώρα αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό της Εύβοιας κερδίζοντας τον επισκέπτη με την πρώτη επαφή. Όμορφα και σύγχρονα ξενοδοχεία αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια θα βρείτε μέσα στο χωριό για τις διακοπές σας. Το ψάρι και τα θαλασσινά είναι η σπεσιαλιτέ των εστιατόριων και προσφέρονται με αφθονία. Οι ψαροτουφεκάδες επισκέπτονται συχνά τα Ήλια μιας και ο βυθός είναι εξαιρετικός για το χόμπι αυτό αλλά και αρκετά πλούσιος.
Στη γύρω περιοχή έχει αρκετά πράγματα να δει κάνεις από μοναστήρια μέχρι και αρχαιολογικά ευρήματα.
Ένα είναι σίγουρο πάντως, ότι στα Ήλια αλλά και στην βόρεια Εύβοια γενικότερα ποτέ δεν θα βαρεθείτε και ποτέ δεν θα φύγετε από τις διακοπές σας νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία σας.
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στα Ήλια :

Ο Αγιόκαμπος αποτελεί από μόνος του ένα κομβικό σημείο για την βόρεια Εύβοια λόγω της πορθμειακής γραμμής Αγιόκαμπου – Γλύφας. Αναπτύσσετε συνεχώς τουριστικά και αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό.
Στον Αγιόκαμπο θα βρείτε σύγχρονα ξενοδοχεία για να σας φιλοξενήσουν κατά την διάρκεια των διακοπών σας. Καταστήματα για την διασκέδαση και το φαγητό σας, αλλά και για τα είδη πρώτης ανάγκης θα βρείτε στον παραλιακό δρόμο του χωριού.
Πολλές οι παραλίες για να κάνετε το μπάνιο σας αρκεί να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της γύρω περιοχής, όσοι πάντως δεν είναι φίλοι της περιπέτειας μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους στην παραλία του χωριού και δεν θα απογοητευτούν καθόλου.
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στον Αγιόκαμπο :

Η Λίμνη αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό της βόρειας Ευβοίας και είναι και ο μοναδικός τόπος της Εύβοιας που θυμίζει νησί.
Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά και το καλοκαίρι την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις διακοπές τους.
Μέσα στην όμορφη αυτή πόλη θα βρείτε κάθε τι απαραίτητο για να περάσετε τις μέρες των διακοπών σας. Με θέα τον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο μπορείτε να απολαύσετε το καφέ σας ή το ποτό σας στα παραθαλάσσια μαγαζιά. Φρέσκο ψάρι και θαλασσινά μπορούν να σας προσφέρουν τα καταστήματα της παραλίας και μάλιστα αν τα συνοδέψετε με ντόπιο τσίπουρο ή ουζάκι θα μπορέσετε να καταλάβετε γιατί οι διακοπές όσον πέρασαν από τη λίμνη έμειναν αξέχαστες.
Μέσα στο χωριό θα βρείτε μικρά παραδοσιακά καταλύματα για να μείνετε. Περισσότερα καταλύματα και πιο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες θα βρείτε λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Λίμνης προς τις Ροβιές.
Σημαντικά αξιοθέατα έχει η περιοχή που πραγματικά αξίζει να δείτε. Μερικά από αυτά είναι η Μονή Γαλατάκη, η Μονή Οσίου Δαυίδ , Οι καταρράκτες του Δρυμώνα, το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Λίμνης.
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στη Λίμνη :

Ο Άγιος Νικόλαος Αιδηψού αποτελεί και την παραλία της Αιδηψού. Έντονη τουριστική κίνηση αναπτύσσετε το καλοκαίρι από τους επισκέπτες που φτάνουν κατά χιλιάδες στην περιοχή. Αρκετά καταλύματα (ξενοδοχεία – Studios – ενοικιαζόμενα δωμάτια και γκαρσονιέρες) θα βρείτε σε πληθώρα στην περιοχή.
Η παραλία αποτελεί κορυφαίο προορισμό για μπάνιο και την επισκέπτονται από τις γύρο περιοχές. Ο Άγιος Νικόλαος μπορεί να αποτελέσει ορμητήριο για τον επισκέπτη που θέλει να απολαύσει και να γνωρίσει την Βόρεια Εύβοια.
Σημαντικά αξιοθέατα και μουσεία μπορείτε να δείτε στην περιοχή καθώς και μοναστήρια σε κοντινή απόσταση. Η περιοχή του Άγιου Νικόλαου συνδέετε με την Στερεά Ελλάδα μέσω της πορθμειακής γραμμής Ακρίτσα – Αιδηψός.
Booking.com
Οι Ροβιές αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για τον τουρισμό στη Βόρεια Εύβοια.
Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό στην δυτική πλευρά της Βόρειας Ευβοίας με πρόσβαση στην θάλασσα του Βόρειου Ευβοϊκού. Το μικρό αυτό χωριό σε συνδυασμό με την γειτονική Χρόνια και τη Λίμνη αποτελούν τους σημαντικότερους προορισμούς της δυτικής Βόρειας Εύβοιας.
Στις Ροβιές ο επισκέπτης μπορεί να βρει πληθώρα από ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, Studios, bungalows, αλλά και camping. Για την διασκέδαση σας θα βρείτε αρκετά bar, καφετέριες και club.
Αξίζει να απολαύσετε το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά στα ουζερί και τις ταβέρνες της περιοχής. Η θάλασσα της περιοχής είναι πεντακάθαρη και συνδυάζει βότσαλο και άμμος. Αποτελεί δε σημαντικό προορισμό για τους φανατικούς του ψαρέματος και τούς φίλους του ψαροτούφεκου.
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στις Ροβιές :

Ο Άγιος Γεώργιος Λιχάδος αποτελεί ένα από τα τελευταία χωριά της Βόρειας Εύβοιας μιας και βρίσκετε στη μύτη του νησιού.
Αποτελεί σημαντικό προορισμό για τους τουρίστες με πολλά καταλύματα (ξενοδοχεία-ενοικιαζόμενα δωμάτια και studios). Πρόκειται για ένα πανέμορφο και γραφικό ψαροχώρι με όμορφες παράλιες και πεντακάθαρα νερά. Λίγα χιλιόμετρα μακριά θα συναντήσετε την παραλία του Κάβου αλλά και τα Λιχαδονίσια όπου τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.
Στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδος θα συναντήσετε αρκετά καταστήματα για την διασκέδαση σας αλλά και τα καθημερινά σας ψώνια. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα λειτουργεί και πορθμειακή γραμμή ferry boats (Άγιος Γεώργιος Λιχάδος – Άγιος Κωνσταντίνος).
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στον Άγιος Γεώργιος Λιχάδος :

Οι Ωρεοί αποτελούν έναν σημαντικό προορισμό για την Βόρεια Εύβοια.
Διαθέτει μικρές τουριστικές μονάδες με ενοικιαζόμενα δωμάτια, studios και ξενοδοχεία. Στην παραλία του χωριού θα συναντήσετε τα παραδοσιακά ουζερί οπού μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτούς μεζέδες θαλασσινών.
Στους Ωρεούς υπάρχουν σημαντικά αξιοθέατα ενώ στο κέντρο του χωριού φιλοξενείται ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα ‘Ο Ταύρος των Ωρεών’.
Όμορφες παραλίες πλαισιώνουν τους Ωρεούς σε κοντινή απόσταση περιμένοντας να τις ανακαλύψετε. Ξεκινήστε τις διακοπές σας στους Ωρεούς και κάντε το γύρο της Βόρεια Εύβοιας.
Θα σας συναρπάσει!
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στους Ωρεούς :

Τα Κανατάδικα είναι χτισμένα πάνω σε μία πανέμορφη ακρογιαλιά 5 χιλιομέτρων βόρεια τής Ιστιαίας. Απαρτίζεται κυρίως από μικρά συγκροτήματα ενοικιαζομένων δωματίων, μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και εξοχικά σπίτια. Τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζετε από τουρίστες οι που απολαμβάνουν τα πεντακάθαρα και γαλανά νερά της ήρεμης θάλασσας.
Στην περιοχή υπάρχει το λεγόμενο λιβάρι όπου φιλοξενούσε ερασιτέχνες ψαράδες και κυνηγούς της περιοχής.
Σήμερα τα Κανατάδικα αποτελούν ένα συμαντικο προορισμό για τους τουρίστες που μπορούν να βρουν ταβέρνες και μεζεδοπωλεία για να απολαύσουν τα εδέσματα της θάλασσας κατα την περιοδο των διακοπών τους.

Περιοχή Κανατάδικα:

Οδικές Αποστάσεις, Χάρτες & Οδηγίες πρόσβασης :

Διαδρομή
Aπό Αθήνα μέσω Χαλκίδας (3h:18min-196Km)
Διαδρομή
Aπό Αθήνα μέσω Ferry Boat (3h:19min-192Km)
Διαδρομή
Από Θεσσαλονίκη (3h:59min-287Km)
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στα Κανατάδικα :

4 χιλιόμετρα από το χωριό Ελληνικά βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Άγιος Νικόλαος.
Αποτελεί πλέον δημοφιλή προορισμό για μπάνιο και σιγά σιγά η περιοχή εντάσσεται στις πιο τουριστικές της Βόρειας Εύβοιας. Στον Άγιο Νικόλαο θα βρείτε καταλύματα για τις διακοπές σας και κυρίως καταστήματα για φαγητό (ταβέρνες, εστιατόρια και μεζεδοπωλεία).
Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες από τα γύρω χωριά κυρίως λόγω της θάλασσας η οποία είναι ρηχή και πιο «φιλική» με τα μικρά παιδιά.
Πανέμορφο είναι και το νησάκι με την εκκλησία του Αϊ Νικόλα που έχει δώσει και το όνομα στην παραλία. Εμείς πάντως το συστήνουμε ανεπιφύλακτα για διακοπές και θεωρούμε ότι όποιος δεν επισκέφθηκε αυτό το μέρος στο παρελθόν έχει τώρα ένα πολύ σημαντικό λόγo για μια καινούργια καλοκαιρινή απόδραση στη Βόρεια Εύβοια.
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στον Άγιο Νικόλαο - Ελληνικά :

Το Καστρί είναι ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός στη Βόρεια Εύβοια.
Εκεί η φύση έχει προικίσει με περίσσια ομορφιά την περιοχή η οποία συστήνετε ανεπιφύλακτα για τους φυσιολάτρες επισκέπτες. Μακριά από τα πολλά βλέμματα σε ένα “παρθένο” τουριστικά προορισμό αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όσους ψάχνουν ήσυχες διακοπές, καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά και ταυτόχρονα έχουν την επιθυμία να ζήσουν πιο κοντά στη φύση.
Μονοπάτια και διαδρομές θα βρείτε εύκολα για να περπατήσετε και για όσους ψαρεύουν ή κάνουν ψαροτούφεκο η περιοχή είναι ιδανική.
Σε μικρή απόσταση (μερικά χιλιόμετρα για περίπατο) θα μπορέσετε να δείτε την περιοχή Οχύρα Γουβών που κατασκευαστήκαν πριν το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο επί Μεταξά σε μια στρατηγικής σημασίας τοποθεσία στην θαλάσσια περιοχή, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, σαν οχυρωματικές κατασκευές.. Τα οχυρά χρησιμοποιήθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές κατά τη διάρκεια της κατοχής( 1941 – 1944 ). Σήμερα σώζονται ερείπια των οχυρών αυτών.
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στο Καστρί :

7 (Επτά) χιλιόμετρα πιο ανατολικά από την Αγία Αννα βρίσκεται ο οικισμός Αγκάλη, ο οποίος λέγεται και παραλία Αγίας Άννας. Η Αγκάλη είναι μια πολύ μεγάλη παραλία με πεντακάθαρη αμμουδιά και πολλούς φυσικούς κόλπους. Στην παραλία Αγκάλη θα συναντήσετε αρκετά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και studios για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Κατά μήκος της παραλίας μπορείτε να βρείτε παραδοσιακά ταβερνάκια και να απολαύσετε τα ντόπια προϊόντα και ιδίως τα ολόφρεσκα ψάρια.
Booking.com

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στην Αγία Άννα - Αγκάλη :

Το Πήλι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στην Εύβοια με πυκνό πευκοδάσος και όμορφη παραλία.
Ένα κατάφυτο χωριό που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και βρίσκεται στην βορειοκεντρική Εύβοια, ανατολικά προς την πλευρά του Αιγαίου.
Απέχει από τη Χαλκίδα 56 χλμ. περίπου, δηλαδή μια ώρα οδήγησης και 132 χλμ από την Αθήνα (μέσο Χαλκίδας) και Θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά.
Η αμμώδη παραλία που βλέπει στο Αιγαίο απέχει 1,5 χλμ από το χωριό με ένα πυκνό πευκοδάσος να την περιτριγυρίζει.
Στο Πήλι που αποτελεί πλέων πόλο έλξης για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Εύβοια συνδυάζει βουνό και θάλασσα και προσφέρει ολόφρεσκα ντόπια ψάρια και κρεατικά αλλά και ντόπια κηπευτικά.
Δοκιμάστε το παραδοσιακό τυροπιτάρι, το μέλι, το τσίπουρο και την ντόπια ρετσίνα και απολαύστε πεντανόστημα ψάρια από τα Αιγαιοπελαγίτικα νερά.

Κατάλογος - Ξενοδοχεία και Καταλύματα στο Πήλι :

Διακοπές στη Εύβοια σημαίνει γνωριμία με την Βόρεια Εύβοια. Ανακαλύψτε τις σημαντικότερες διαδρομές , γνωρίστε τις παραλίες και τα αξιοθέατα. Βρείτε το ξενοδοχείο που σας ταιριάζει και απολαύστε τις διακοπές σας σε προνομιακές τιμές. Περιπλανηθείτε ανάμεσα στη θάλασσα και το βουνό σε ένα προορισμό ιδανικό για διακοπές χειμώνα – καλοκαίρι.

Προικισμένη από τη φύση η Βόρεια Εύβοια αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό για διακοπές και χαλάρωση. Πέρα όμως από τις διακοπές ο τόπος αυτός έχει να μας δείξει πολλά αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βγει από τα σώθηκα του αλλά και από τη θάλασσα που τον περιβάλει. Σημαντικά επίσης είναι τα μοναστήρια της περιοχής όπου παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον στον θρησκευτικό τουρισμό ενώ επίσης σημαντικά είναι και τα μουσεία που θα συναντήσετε διάσπαρτα στις πόλεις της Βόρειας Εύβοιας.

Πολλά και σημαντικά μοναστήρια φιλοξενεί η Βόρεια Εύβοια. Σήμερα μάλιστα αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες και τουρίστες παίζοντας σημαντικό ρόλο στον στην αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού. Ιδιαίτερη επισκεψημότητα εμφανίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Ρώσου όπου δέχεται επισκέψεις από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Σημαντικά  αρχαιολογικά ευρήματα έχει αναδείξει ο τόπος της Βόρειας Εύβοιας. Τα περισσότερα από τα αρχαία ευρήματα φιλοξενούνται στις περιοχές όπου και βρεθήκαν ενώ πολλά ευρήματα φιλοξενούνται και στο Εθνικό Μουσείο Αθηνών.
Η κάθε περιοχή έχει να αναδείξει μέσα από τα Λαογραφικά Μουσεία και όχι μόνο την ιστορία  και τον πολιτισμό  του τόπου, καθώς επίσης την εμπορική και αγροτική ζωή της κάθε περιοχής.

Σε αυτή την ενότητα θα σας παραθέσουμε μια σειρά από ενδιαφέροντα ευρήματα και τοποθεσίες που πραγματικά αξίζει να τα επισπευτείτε. Πιο συγκεκριμένα θα σας υποδείξουμε αρχαία ευρήματα, αρχαιολογικούς χώρους, σπήλαια, πύργους, αγάλματα και τοποθεσίες ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Γνωρίστε τις ομορφότερες, τις πιο γνώστες αλλά και τις πιο μοναχικές και απόμερες παραλίες της βόρειας Εύβοιας. Οδηγίες για το πως θα φτάσετε μέχρι εκεί, με τι μπορείτε να τις προσεγγίσετε, τι να προσέξετε και τι να πάρετε μαζί σας….

Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές και τα καλύτερα πακέτα διακοπών για να μπορέσετε να ξεκινήσετε τις διακοπές σας οικονομικά και ποιοτικά. Η ομάδα διαχείρισης του Voria Evia αναζητά διαρκώς και βρίσκει τις πιο συμφέρουσες τιμές από τα συνεργαζόμενα καταλύματα.

Προσφορές χωρίς επιβαρύνσεις και χωρίς προμήθειες.
maria_nikolaou.JPG Λίγα λόγια για μένα...

Βιογραφικό:

Ονομάζομαι Μαρία Νικολάου. Γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα και μετά ξαφνικά άρχισα να γράφω και να φωτογραφίζω. Ζω και εργάζομαι στην λατρεμένη μου Αθήνα. Κάθε γωνιά αυτής της πόλης είναι μια πηγή έμπνευσης. Μα μεγαλύτερη ώθηση για δημιουργία μου δίνει ο τόπος μου. Μια υπέροχη γωνιά της Ελλάδας, η Βόρεια Εύβοια. Κατάγομαι από το γραφικό Ασμήνιο. Ανάμεσα στην Αθήνα και στην Εύβοια, ταξιδεύω, εκτονώνομαι, δημιουργώ, συνεργάζομαι, επικοινωνώ και αγαπώ.

Έτσι λοιπόν προέκυψε και η συνεργασία με το www.voriaevia.gr. Μια σελίδα που βοηθά και ενισχύει την προώθηση του τόπου μας. Εδώ λοιπόν εκτός από τεράστιο τουριστικό υλικό για τις εξορμήσεις σας, θα βρείτε περιηγητικά άρθρα μου και φωτογραφικά μου λευκώματα. Το κάθε μέρος είναι στην ουσία οι άνθρωποι. Η έκφραση των ανθρώπων καθορίζει και τον τόπο. Όσο βοηθάμε την γη μας, αυτή με την σειρά της θα μας ανταμείψει αναλόγως.

Καλά μας ταξίδια!
Ιστολόγια της Μαρίας Νικολάου: Μια ματιά στον Ήλιο, Το κείμενο, Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια..
Μέσα από την ενότητα αυτή θα ενημερώνεστε για τα καλύτερα events και δραστηριότητες που συμβαίνουν στην Βόρεια Εύβοια, καθώς και για τους διαγωνισμούς που διοργανώνουμε με πλούσια δώρα. Το VoriaEvia θα προσπαθεί να βρίσκει για εσάς και να σας προσφέρει σε μορφή κλήρωσης, τις καλύτερες χορηγίες ώστε να σας δίνει κίνητρα για αποδράσεις στην όμορφη Εύβοια.

Στην ενότητα "Διασκέδαση – Φαγητό" μπορείτε να επιλέξετε και να γνωρίσετε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Βόρεια Εύβοια και διαθέτουν σε εσάς τοπικά προϊόντα και όχι μόνο. Θα πρέπει λοιπόν να λαμβάνουμε πάντα υπό όψη μας ότι η Βόρεια Εύβοια παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα όπως : Ελαιόλαδο, Φρούτα και Λαχανικά από τον γνωστό κάμπο της Ιστιαίας, μεγάλη ποικιλία σε Ψάρια, Γλυκάνισα, Τσίπουρο και Κρασί. Τα περισσότερα καταστήματα εστίασης διαθέτουν αυτά τα προϊόντα και μπορούν να σας τα προσφέρουν. Εσείς δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε!